Geen heilig boontje

Ik heb zo van die dagen, dat ik mij drukker dan op andere dagen maak over van alles wat in mijn ogen niet goed gaat in de wereld. Mocht je al eerder op mijn blog geweest zijn; dat zijn van die dagen dat ik graag naar een onbewoond eiland zou vertrekken.

Vooral aan allerlei acties van mijn medemens kan ik me dan storen. Echter ben ik geen heilige hoor. Zo kan ik ook aardig hypocriet bezig zijn, soms gewoons eens lekker roddelen, de witte leugen komt helaas toch wel eens voor om de ‘lieve vrede’ te bewaren.

Ik ben al zo’n lekker wisselpurig mens en regelmatig snel verveeld; dus kan ik nogal mijn onaangename momenten hebben en dan is het geen pretje in mijn buurt te moeten vertoeven.

Gelukkig heb ik een zeer geduldig manneke, die mijn betogen m.b.t. onrechtvaardigheid, dier onvriendelijke praktijken, en dergelijke over zich heen laat gaan, om me er vervolgens op te wijzen dat er vaak een andere kant aan de medaille zit, dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ie opgediend wordt en dat er altijd wel een oplossing is, enzo enzo.

Of een lieve vriendin die me eraan herinnert ook nog te genieten van wat je wel hebt en kan. Of je leest hoopvolle berichten, zoals ‘wilde dieren de circustent uit, gaat bij wet vastgelegd worden’.

En dan het eigen besef; als we allemaal van die heilige boontjes zouden zijn, zou het ook wel erg saai worden 🙂

Advertisements

10 thoughts on “Geen heilig boontje

Always open to thoughts, opinions, suggestions from my neighbors on this globe!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s