We doen het nog een keer

Wat dan? Eh…verhuizen 🙂
Huh, wat, waarom, hoezo dan?

Nou, dat zit dus zo.
Het eerste jaar hier in het Bergische land zijn we vooral bezig geweest het huis en de tuin leefbaar en praktischer naar onze wensen te maken. Tuurlijk hebben we ook veel genoten van al het nieuwe moois hierzo 😉 Tegen het einde van het eerste jaar en het begin van het tweede jaar zijn vooral ook bezig geweest met onze zieke Nikki, die we nog dagelijks missen.
Inmiddels een prachtige nieuwe hondvriendinnetje erbij en ineens begonnen ons een aantal dingen op te vallen, die je eerst in de roes van het nieuwe avontuur voor lief nam.

Het prachtige huis heeft enkele beglazing, is slecht geisoleerd en ondanks de kachel dus aardig duur in het proberen te verwarmen. Daarnaast is het huis ook erg vochtig; mijn manneke heeft al heel wat materiaal opnieuw moeten aanschaffen, de luchtontvochtiger kan er niet tegen opboksen. De garage die redelijk droog is ligt op een voor ons onpraktische afstand en vaak heb ik het idee, dat ik vochtige kleding aantrek of onder een vochtig dekbed ga liggen.

De tuin hier is prachtig, echter de muur erlangs wordt met vochtig weer spekglad en met twee dolle hondenbollen, voor hun levensgevaarlijk. Een bosmuis zo af en toe is niet erg, maar er zitten hier idioot veel. Schiet niet echt op met mn moestuin zo.
Als zonmens is het ook echt niet leuk om naar de overkant te kijken en daar de zon te zien schijnen. De tuin ligt hier op het zuiden, maar in de vroeger lente, herfst en winter is de zon rond een uurtje of 1 al helemaal uit de tuin, dankzij de berg waar dus niet helemaal boven op wonen, maar tegenaan. Al doende leert men…Niet tegen een berg gaan op wonen als je een zonmens bent. Door het bos, grenzend aan onze tuin, ook erg veel beestjes en ik heb nooit met blote benen durven lopen hier.

Zouden we dit huis in de toekomst kopen, dan moet de riolering worden aangepast. Het hele huis geisoleerd worden, het pad gekocht en bestraten -zodat je de auto’s hier aan huis kan wassen en onderhouden, zonder bang te zijn dat de krik wegzakt in de grond – en nog zo wat aanpassingen.

En dan de berg. Hij is prachtig. Het uitzicht is prachtig. Als je hier geboren bent, wil je hier vast niet meer weg. Echter nu we de knoop hebben doorgehakt, durven we het best toe te geven; knap irritant om hem dagelijks tig keer op en af te moeten lopen met de hondenbollen.

We zaten/zitten niet op een schopstoel en natuurlijk zijn er dingen op te lossen, maar we gingen toch zo eens rondneuzen wat er tegenwoordig te huren is. Immers hebben we nog altijd een huis in Nederland, waar nu een leuke meid met haar kinderen in woont. Dus besloten we nog een keertje te gaan huren. En we kwamen terecht op een boerderij, een vierkanthof. Ook weer op ongeveer een half uurtje afstand van het werk van mijn manneke, maar dichterbij Nederland. Een leuke bonus om toch wat vaker familie en vrienden te kunnen bezoeken en zij ons 😉

We gingen kijken en we gaan ervoor. Zo kunnen we uitproberen, of onze droom – het ‘echte’ landelijke boerenleven – bij ons past. Over een week of acht, nog net voor de kerst, gaan we ‘om’.

Een aantal foto’s:

huisvoor2 garages
tuin binnenhof2
keuken kamer hal eetkamer bijgebouwen

Dubbel beglazing, open haard, verwarmde tegelvloeren beneden, een binnenhof, drie garages, een tuin waar de kas opgezet mag worden en ook moestuinieren mag. Het was geen wens, maar ook weer een leuke bonus; een sauna, met tweede douche en wirlpool. Twee bossen op loopafstand.

Natuurlijk zitten hier ook weer haken en ogen aan, niets is perfect. Maar wat hebben we er zin in! 🙂

Advertisements

25 thoughts on “We doen het nog een keer

 1. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. Ziet er prachtig uit! En gelukkig hebben jullie het eerste huis ook gehuurd, dus je bent er weer makkelijk vanaf!
  Succes met de verhuizing! Ik ben blij dat wij die er nu op hebben zitten 😉

  Liked by 1 person

 2. Hoi patty en jarno geweldig voor jullie wens jullie in het nieuwe huis niet zo veel werk dat je blijft verbouwen hebben jullie genoeg gedaan he afgelopen jaar als jullie weer goed op je gemak zijn in deze woning kom ik toch echt een bakje koffie doen bij jullie tweetjes herl veel lieve groetjes van uit Etten leur en een dikke knuffel

  Liked by 2 people

  • Hallo tante Corrie 🙂
   Dat is ook wel een beetje een reden hoor; hier komen steeds nieuwe verborgen gebreken naar boven. In een ‘eigen’ huis ga je dat opknappen en we klussen ook best graag.
   Het nieuwe huis -zover we dat kunnen inschatten- hoeft in het begin niet veel te gebeuren en krijgen we weer lekker tijd voor onze hobby’s. Zo kan Jarno dan ook eindelijk zijn motor in orde maken en eens een tochtje naar u toe maken 😉
   Alle liefs van ons, X

   Like

 3. Klinkt als een niet zo ideaal huis. Gelukkig heb je het niet gekocht en kan je zo vertrekken.
  Hopelijk is het nieuwe huis beter wat al jullie wensen betreft. Enkel glas en geen zon tja… das ook niets ook he! Veel succes met verhuizen, straks als de dagen langer worden lekker aan de slag in je nieuwe tuin. Mooi!

  Liked by 2 people

 4. Aaah. Ik vroeg mij al af wat de reden was van jullie best wel alweer snelle verhuizing.
  Hopelijk houden jullie het hier langer vol, met meer plezier.
  Succes met de verhuizing. Hopelijk zitten jullie snel naar jullie wens.

  Liked by 1 person

 5. Ziet er wel heel gaaf uit hoor Patty! Hoever ben je met inpakken? In ieder geval heel veel succes met alle voorbereidingen/het werk/verhuizen… en heel veel geluk in jullie nieuwe stek xx

  Liked by 1 person

Always open to thoughts, opinions, suggestions from my neighbors on this globe!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s