Droomroedel (Dutch)

Hallo!

Mijn naam is Patty en ik leef samen met mijn man en twee honden in Duitsland.

Schrijven doe ik al mijn hele leven en uiteindelijk kwam ook ik op het internet terecht. Naast een persoonlijk blog begon ik in 2009 een website voor toegewijde gezinnen met hun hond als uniek individu: De Droomroedel; omdat elke hond recht heeft op een Droomroedel!

Naarmate ik ouder word, besef ik steeds vaker, dat de natuurlijke behoeften van honden eigenlijk niet zo veel verschillen van onze natuurlijke behoeften. Ook wij mensen voelen ons beter in een toegewijd gezin; welke gezinsvorm je ook kiest. Gezonde voeding en drank is net zo belangrijk voor onze gezondheid. Een dak boven ons hoofd, voldoende beweging, structuur, duidelijke richtlijnen…

Wij mensen hebben natuurlijk ook recht op een Droomroedel.

‘Wat is een goede balans tussen de huidige maatschappij (met al zijn moderne kennis, technieken, mogelijkheden) en de natuurlijke behoeften van mijzelf als uniek mens, als vrouw, als echtgenote, als toegewijde vriendin van honden?’

Ik ging op zoek en vond inspirerende antwoorden om natuurlijker te kunnen leven. Echter schrok ik er van, dat veel mensen die ‘back to nature’ gaan, tegelijkertijd ook de 21e eeuw – met al zijn moderne kennis, technieken, mogelijkheden – lijken af te wijzen.
Daarnaast zijn er ook mensen, die te ver van natuur verwijderd zijn geraakt en alleen nog maar op moderne kennis vertrouwen. Volgens mij kan dat anders; sterker nog:

Ik ben er van overtuigd, dat een goede balans tussen natuurlijk leven en de 21e eeuw mogelijk is!

De inspirerende antwoorden die ik gevonden heb -en nog zal vinden, want je bent immers als mens nooit uitgeleerd- die mijn inziens kunnen bijdragen aan het realiseren van een Droomroedel, besloot ik ook te gaan delen.
Uiteraard blijf ik – als diertherapeut – ook informatie delen op het gebied van honden m.b.t. gedrag, gezondheid, verzorging en voeding.
De antwoorden en informatie kan je vinden op mijn site:

Droomroedel – Natuurlijk leven in de 21e eeuw

Sinds 2016 ben ik op het Engels overgestapt. Info voor honden nog steeds beschikbaar in het Nederlands: http://www.droomroedel.com/voorhonden/

 

Hartelijke groet,
Patty

Advertisements

Always open to thoughts, opinions, suggestions from my neighbors on this globe!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s